Team B3IT satsar på wellness

Team B3IT är en gemensam satsning på friskvård och hälsa för alla medarbetare på B3IT. Det kan handla om allt ifrån deltagande i motionslopp som BellmanStafetten eller Midnattsloppet till en långsiktig satsning för att medverka i ett triathlonlopp.

Dessutom genomför vi varje år ett antal olika "prova-på-aktiviteter" där du får testa nya sporter tillsammans med dina kollegor. Bland annat har vi arrangerat tennislektioner, ridning för både nybörjare och mera erfarna samt självförsvar med KravMaga. Och ibland handlar det om ett kul och inspirerande träningspass i simning eller ett parti bowling med kollegorna. 

Team B3IT har också genom åren haft ett tjugotal stronga deltagare i IronMan, varav flera kvinnliga! 

Så här säger Claes Wiberg, en av B3ITs grundare:

- Vi är ett ungt företag med människor som våra främsta representanter för vårt varumärke. Människor som förväntas fungera på topp i krävande uppdrag ute hos våra kunder. Det kräver mycket energi och ork, speciellt som livet utanför jobbet också skall fungera och kännas bra.

- Vi är mycket tydliga i våra mål att B3IT skall stå för en levande och aktiv företagskultur – där hälsa och sport är en betydande del av gemenskapen. I den ambitionen söker vi gärna samarbeten med duktiga kulturbärare, både internt och externt. 

- Vi bestämde redan vid starten av B3IT att fokusera på aktiviteter som bygger en gemensam företagskultur. Ett exempel är Team B3IT som kretsar mycket kring temat wellness. Här står sport och idrott i fokus men vi rör oss i ett brett spektrum så att alla, oavsett bakgrund och dagsform, kan ta del av aktiviteterna och utvecklas från sin egen nivå. Vi använder även namnkunniga idrottare som inspiratörer och jag vågar påstå att vi har ett unikt engagemang för detta inom hela koncernen.