MENY

Professionell Databasdrift

Har du råd att låta dina egna IT-experter jobba med daglig drift istället för att hjälpa verksamheten att bli mer lönsam?

En stabil databasdrift är idag avgörande för de flesta företags verksamhet men det är svårt att klara utan extern hjälp. Vad händer i VAB-tider och vid semester? Är dina medarbetare alltid utbildade på det senaste? Med B3IT som partner får du en professionell drifttjänst med rätt kompetens och rätt bemanning, dygnet runt, året runt - om du vill.

Drifttjänsten vänder sig till dig som behöver en mycket hög tillgänglighet till dina databaser men inte vill låsa upp interna resurser för den dagliga driften. Samtidigt får du en bättre kostnadskontroll och en snabbare felsökning och avhjälpning vid eventuella fel.

B3IT:s drifttjänst för databaser innebär att du har ett enda supportnummer att ringa, att du alltid möter en svensktalande DBA med minst 10 års erfarenhet som är väl insatt i din IT-miljö och som backas upp av ett professionellt driftteam på något av våra svenska lokalkontor.

Varför B3IT?
B3IT har jobbat med drift och förvaltning sedan starten 2003. Det har gett oss en gedigen erfarenhet från några av de mest krävande IT-miljöerna hos stora svenska företag som Försäkringskassan, Cramo, ICA, Scania, Coop, Skanska och Axfood.

Vi arbetar med samtliga ledande databaser och våra 40 databasspecialister har över 500 års samlad erfarenhet inom databasadministration, utveckling, design och arkitektur.

Vi finns på sex orter runt om i Sverige och alla våra DBA:er jobbar proaktivt med samma processer och metoder, utifrån vår egen
Best Practice för drifttjänster.

Vad erbjuder vi?
B3IT erbjuder ett fast pris för databasdrift som tjänst. Antingen arbetar vi remote eller på plats i kundens egna lokaler. I tjänsten ingår bland annat följande uppgifter:

  • Säkerställa att backuper kan tas och återställas
  • Proaktiva insatser för att upprätthålla högsta möjliga tillgänglighet, t ex se över rutiner och ge förslag på förändringar i databasen
  • Omvärldsbevakning för nya releaser
  • Installation av säkerhetspatchar och uppgraderingar
  • Regelbunden prestandaanalys med förslag på optimering
  • Regelbunden kapacitetsplanering
 
Våra erfarna och engagerade konsulter har sett och upplevt det mesta. De vet hur viktigt det är att ständigt hålla sig uppdaterade med den tekniska utvecklingen och hur det påverkar din driftmiljö.
 
Vi säkerställer kvaliteten med etablerade processer och rutiner för drift och förvaltning och vi är vana att jobba med PMP, ITIL och liknade principer för hantering av IT-tjänster.

LADDA HEM PRODUKTBLAD SOM PDF

KONTAKTPERSONER

Ta gärna kontakt med ditt närmaste B3IT-kontor så presenterar vi våra drifttjänster mera ingående.

STOCKHOLM
Tommy Sarenbrant
tommy.sarenbrant@b3it.se
Tel: 073-2018009 

GÖTEBORG
Silvia Modin
silvia.modin@b3it.se
Tel: 073-3152560

SUNDSVALL
Patrik Norlander
patrik.norlander@b3it.se
Tel: 070-5667777