MENY

Licensanalys för Databaser

En väl genomförd licensanalys för dina databaser kan spara stora pengar - och undvika onödiga överraskningar vid en licensrevision

Är du rätt licensierad? Att vara underlicensierad kan leda till stora retroaktiva kostnader vid en eventuell revision. Samtidigt är det onödigt dyrt att vara överlicensierad.

Vi undersöker hur du använder dina databaser och ev. optioner kring dem och hjälper dig att hitta exakt den version av databaslicens som du behöver för just ditt system.

"Vi har full koll på våra licenser"
Så säger många av våra kunder. Ändå visar det sig att man kan göra stora besparingar efter en ordentlig licensanalys. Ibland inser man heller inte riskerna med att vara underlicensierad.

Mjukvarulicenser är komplext och det ställs stora krav på licenskunnande när man t ex virtualiserar, outsourcar eller lägger delar av sin IT-miljö i molnet. Dessutom är det ofta svårt att genomlysa den digra meny av licensformler som erbjuds av de stora mjukvaruleverantörerna.

Hur ser det ut hos er?
B3IT har en gedigen erfarenhet av licensgenomgångar och en djup kunskap om licensoptimering. Självfallet arbetar vi efter en tydlig process och vår tjänst kan utnyttjas för alla de ledande databaserna på marknaden.  

Överlicensierad? Vi hjälper dig att säga upp rätt licenser och påtagligt sänka dina licenskostnader. Vid behov kan vi även bistå med konsolidering av dina databaser.

Underlicensierad? Risk för en otrevlig backlog med stora retroaktiva kostnader och påtagligt höjda licensavgifter

Licensanalys Databas
Kontakta oss redan idag - så känner du dig trygg inför en kommande "license audit" 

Ladda hem produktblad som pdf

Krångliga licensregler slukar tid och pengar

KONTAKTPERSONER

Nyfiken på referenser? Ta gärna kontakt med ditt närmaste B3IT-kontor så presenterar vi tjänsten Licensanalys Databas mera ingående och visar hur vi arbetar med analyser samt vilka resultat som vi uppnått för våra kunder.

STOCKHOLM
Tommy Sarenbrant
tommy.sarenbrant@b3it.se
Tel: 073-2018009 

GÖTEBORG
Silvia Modin
silvia.modin@b3it.se
Tel: 073-3152560

SUNDSVALL
Patrik Norlander
patrik.norlander@b3it.se
Tel: 070-5667777

BORLÄNGE
Dan Hallin
dan.hallin@b3it.se
Tel: 070-2707770