MENY

HealthCheck för Databaser

Har du råd med en databaskrasch? Med B3IT:s regelbundna HealthCheck kan vi tidigt identifiera potentiella risker och problemområden eller hitta dolda flaskhalsar i din databasmiljö.

Som ett resultat av analysen ger vi dig tydliga rekommendationer på förbättringar som gör att du undviker framtida driftstörningar eller prestandaproblem.

Tjänsten HealthCheck vänder sig främst till dig som inte har tillgång till egen kompetens internt eller vill få en oberoende ”second opinion” för din nuvarande databaskonfiguration.

Varför B3IT?

Inom B3IT har vi över 500 års samlad erfarenhet av databaser och hos oss finns flera av Sveriges främsta databasexperter med en rad olika certifieringar alltifrån OCA och OCP till Oracle Certified Master.

Vi har en helhetssyn på databaser med bred kompetens inom både infrastruktur, databaser, applikationer, applikationsservrar och nätverk.Med vår breda erfarenhet kan vi göra en mera heltäckande problemanalys med rätt typ av åtgärdsförslag.

Vi finns på sex orter runt om i Sverige och alla våra DBA:er jobbar med samma processer och metoder, utifrån vår egen Best Practice.

B3IT erbjuder två olika varianter på hälsokontroll för dina databaser:

Health Check Light
Light-versionen bör göras ca en gång per månad och arbetet utförs på en dag per databasinstans. Här går vi översiktligt igenom din databas och fokuserar främst på att hitta flaskhalsar och proaktivt förutse olika problem. Resultatet presenteras i en muntlig rapport.

Health Check Advanced
Advanced-versionen bör göras en gång per år och omfattar cirka en veckas arbete. I den fördjupade analysen ingår samtliga moment från lightversionen samt genomgång av förändringsloggar och hantering av arkivloggar. Vi går även igenom filstruktur, analyserar table space och datafiler samt initfilen. Vi verifierar att backuper tas och att recovery-rutiner finns. Dessutom identifierar vi de tyngsta SQL-frågorna som kan tynga ner systemet.

Arbetet avslutas med en skriftlig slutrapport där vi går igenom våra rekommendationer och lämnar en tidsuppskattning för åtgärder.

LADDA HEM PRODUKTBLAD SOM PDF

KONTAKTPERSONER

Ta gärna kontakt med ditt närmaste B3IT-kontor så presenterar vi tjänsten mera ingående.

STOCKHOLM
Tommy Sarenbrant
tommy.sarenbrant@b3it.se
Tel: 073-2018009 

GÖTEBORG
Silvia Modin
silvia.modin@b3it.se
Tel: 073-3152560

SUNDSVALL
Patrik Norlander
patrik.norlander@b3it.se
Tel: 070-5667777