MENY

Test & kvalitet

Professionell testning lägger grunden för bra kvalitet


För oss på B3IT är testning en självklar del i systemutvecklingsarbetet. Vi har sett vilken skillnad professionell testning gör i form av snabbare utveckling, högre kvalitet i slutprodukten, lägre risk och lägre total systemkostnad. 

Det finns ingen programvara som inte innehåller några buggar och många av dem skapas redan vid framtagandet av kravspecifikationen. Därför är det viktigt att test finns med redan från början av ditt utvecklingsprojekt.

Gedigen erfarenhet av både test och utveckling
Alla våra testledare har flera års erfarenhet av att själva arbeta som systemutvecklare och programmerare. Det gör att vi har en mycket god förståelse för helheten i ett utvecklingsprojekt och kan planera och följa upp testarbetet i en nära dialog med ditt utvecklingsteam. 

Målet för testarbetet är alltid att bidra till en högre kvalitet i utvecklingsarbetet och vi jobbar gärna enligt “the context driven approach” en modell utvecklad av testgurun James Bach. Genom att kontinuerligt testa produkten kan vi bidra till att ge en god vägledning för det fortsatta utvecklingsarbetet.

Testledning kräver både teknisk och social kompetens. Med teknisk kompetens menar vi bland annat förmågan att ta fram en god testdesign och att analysera krav- och designspecifikationer. Men testledarens sociala egenskaper är minst lika viktiga, både för att kunna leda och skapa engagemang i den egna arbetsgruppen och för att kunna etablera en bra kommunikation med andra medlemmar i projektet.

Certifierade specialister på testning
B3IT tror på specialiserade testare. Tiden då man plockade in ”den som var ledig” anser vi vara förbi. Våra testare har alla ett eget specialistområde, som man brinner och känner stolthet inför, som t ex testautomatisering, prestanda-tester, användartester, förvaltningstester, bug-hunting etc. De flesta av våra testare är dessutom certifierade enligt LSAT eller ISTQB.

 

Kontakt

Samuel DanielssonVD, B3IT Örebro

samuel.danielsson@b3it.se
Tel: 076-8725115
Kontor: Örebro 

Patrik NorlanderVD, B3IT Norr

patrik.norlander@b3it.se
070-5667777
Kontor: Sundsvall 

Silvia ModinVD, B3IT Göteborg

silvia.modin@b3it.se
Tel: 073-3152560
Kontor: Göteborg